Unnskyld. Unnskyld for menneskene. ...

Dette er Sam. En skitten streifer ingen ønsket.

Dette er katten som slåss og kjempet, ikke bare med nabokatten- men for sin egen tilværelse. Sam streifet rundt lenge. Sky for mennesker. Hjemløs og alene i verden. En dag ble han fanget inn av dyrevenner som så han led. Endelig!

Han hadde gitt opp allerede mens han satt fellen......

Det er et av de mest sørgelige synet jeg har sett.

Satt og snakket litt med han. Prøvde gjøre situasjonen så lite stressfull som mulig. Men Sam var rolig. Veldig rolig. Vi begynte tenkte fosterhjem. Sånn i tilfelle.

Han kjempet ikke engang. Han bare satt der.

Blikket var helt tomt.

Sam bøyde hodet ned og lukket øynene.

Sam har gått lenge med store smerter. Kroppen var full av arr, sår, skorper og _store_ byller.

Hele katten var en stor byll!!!!

Øynene var så hovne og betente at han fikk nesten ikke åpnet dem. Tennene var knekt. Sam var sliten og alvorlig syk.

Dette skal være en slank fot. Beinet var dobbelt så tykt og svært infisert.....

Lille vakre skjøre sjel. Stakkars som du har mått lide i dette livet!

Vi tullet han inn i et mykt pledd, strøk over den pjuskete pelsen og gav han et navn. SAM.

Sam fikk i det minste kjenne litt kjærlighet siste timene i sitt liv- men han hadde fortjent så mye mer...

Dette var Sam. Han ble aldri kastrert eller chippet . Han fant aldri hjem igjen.

Katter som Sam er en av hovedårsakene til at vi til det kjedsommelige gjentar KASTRER OG CHIP KATTEN DIN!!!

Jeg håper denne triste sjebnen- som desverre ikke er unik kan bidra til at folk forstår viktigheten av å ta vare på kattene sine. De fleste ønsker det beste for sitt dyr- ingen ønsker denne lidelsen for sin venn. En ukastrert hannkatt stresser hele livet. De sloss og pådrar seg skader. De er i høyrisikogruppen for den grusomme sykdommen FIV. Det finnes ingen vaksine. Det finnes ingen kur. Eneste måten å forebygge er KASTRERING.

Og uansett hvor langt på landet du bor, uansett hvor hjemmekjær katten din er- kost på de hundrelappene ekstra å få den chipmerket! Såpass fortjener den!

Har du ikke råd til koste på katten kvalitetsmat, kastrering, chip, vaksine, ormkur, flåttmiddel -da har du faktisk IKKE råd til å ha katt. Så enkelt er det.

Til slutt: Tusen takk til de som hanket han inn. Takket være dere slapp Sam en lang pinefull død. Takket være dere fikk han en verdig avslutning.

Katter som Sam borer seg fast i hjertet mitt.

Unnskyld Sam. Unnskyld for menneskene.

Du fortjente så mye mer.

Del gjerne Sam sin historie. Kanskje det får noen , om bare en - til å tenke seg om å ta ansvar for katten sin.

KLEM fra sinna Inger som ikke kunne skrive dette innlegget før jeg hadde roet meg ned litt..... Slike lidelser gjør meg eitrende forbannet.

#AnicuraVennesladyreklinkkk #DyrenesbeskytterKr.sand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 kommentarer

fruensvilje

04.04.2017 kl.21:28

dette var trist lesning,ja det er desverre mange dyr som lider helt unødvendigt.Vi hadde katt i 15 år,han var kastrert og veldig hjemmekjær ,helt til sin siste dag.Her som jeg bor ,bor det også 5 eller 6 katter, i 3 forskjellige heimer ,dei er alle kastrerte så vi tar ansvar her iallefall

ingerslilleverden.blogg.no

05.04.2017 kl.10:38

fruensvilje: Ja, det er desverre flere dyr som lider unødvendig. Sam gjorde inntrykk på oss alle. Stakkars så vondt han har hatt :( Desverre ser vi altfor ofte slike katter....
Godt å høre dere og naboene har kastrert! Viktig å ta ansvar uansett om man har hunn eller hannkatt :)

Julie

04.04.2017 kl.22:12

Hjerteskjærende innlegg, stakkars Sam! Det er meg en gåte hvorfor det skal være så vanskelig å kastrere og chippe! Man skulle jo tro at de som er glad nok i katter til å ønske å ha en også gjør det de kan for både sitt og andre dyrs velvære. Men nei..

ingerslilleverden.blogg.no

05.04.2017 kl.10:39

Julie: Ja,, det er en gåte for meg også..... Jeg kan ikke forstå at det er så vanskelig i forstå i 2017!!!! Veldig frustrerende....

ingerslilleverden.blogg.no

05.04.2017 kl.11:10

Julie: Ja,, det er en gåte for meg også..... Jeg kan ikke forstå at det er så vanskelig i forstå i 2017!!!! Veldig frustrerende....

Laila

05.04.2017 kl.12:30

Det gjør så vondt og vite at det er så mange som går rundt og har det vondt.. Tusen takk for jobben dere gjør!

ingerslilleverden.blogg.no

05.04.2017 kl.12:50

Laila: Ja, det er veldig vondt :( Og derfor kan vi ikke gi oss- disse kattene trenger hjelp <3

Grethe.

05.04.2017 kl.14:59

Dette er så uendelig trist, og det gjentar seg stadig vekk. Folk må våkne, reagere og bry seg, når de ser en katt el. andre dyr som lider, før det går for langt som i denne saken og andre. Det er så grusomt. 😔😢😕😠 Hvor er menneskene med empati? Hvordan kan mennesker stadig se en katt som Sam og ikke engang ringe dyrebeskyttelsen, mattilsynet o.a.?

Kari Totland

05.04.2017 kl.17:07

Så trist og hjerteskjærende😢Tårende triller. Nå må folk som ikke kastrerer og steriluserer få øynene opp. .Stakkars Sam han fortjente et bedre liv. Og det gjør flere der ute💖💖💖

Kari Totland

05.04.2017 kl.17:09

Så trist og hjerteskjærende😢Tårende triller. Nå må folk som ikke kastrerer og steriliserer få øynene opp. .Stakkars Sam han fortjente et bedre liv. Og det gjør flere der ute💖💖💖

Michelle J Larsen

05.04.2017 kl.19:25

Jeg leste den triste historien om Sam, tidligere, da han nettopp var fanget! Da forstod jeg det som han kunne få vethjelp og deretter få det gode livet han fortjente! Det er så utrolig trist å lese nå, at det ikke var mulig!😢 Jeg forstår ikke at han ikke fikk hjelp tidligere, for hadde jeg sett han, så hadde jeg tatt affære med en gang!

Jeg har selv 3 katter, som ble funnet dumpet som kattunger! De som fant dem tok heldigvis affære umiddelbart!

Kattene mine ble selvfølgelig kastrert/sterilisert, chippet og øretatovert, da de var 6 måneder! Jeg hadde dem selvfølgelig ute i sele med flexiline til de var 10, 12, 12 måneder og hadde utviklet stedsans! Da gikk jeg over til halsbånd med utløser, refleks og my home! Alle kjenner jo ikke til chipping systemet!

steinar åsmul

07.04.2017 kl.10:09

Det var hardt å lese om den liding som Sam har hatt i livet. Det var så meiningslaust, sjølv om han fekk det bra dei siste timane. Jesus har nemnt om dei minste små og den omsorga dei treng. Frans av Assisi var munken som tok med dyreriket og skaparverket elles i forkynninga. Han heldt talar for menneske, fuglar og dyr. Alt skulle vere med i Guds omsorg. Kanskje det er ein himmel for Sam og alle skapningar som har hatt eit vondt og meiningslaust jordeliv.

sometimesitsgoodtostartover@blogg.no

27.04.2017 kl.06:47

Dette var trist å lese Inger. Han minner meg om Rødtassen en katt jeg reddet for en stund tilbake . Han var også overlatt til seg selv, ikke chippet eller kastrert. Han var full i sår og arr og jeg trodde først at han var skutt på. Nå har han funnet roen og er en del av gjengen. Dessverre er det altfor mange som ikke kastrerer/steriliserer kattene sine. Hvorfor har jeg aldri skjønt. Det bare bidrar til mer lidelser for kattene. Fortsett alt det gode du gjør for kattene. Du gjør en forskjell.. Selv på dager hvor du føler du skulle gjort mer..

Silje

17.06.2017 kl.22:18

Tårene fyller øynene mine nå... hvil i fred Sam <3

Jeg har ikke ord.....

Sina Staes Janevska

12.07.2017 kl.17:52

skulle ha vært eier kurs og en lang søknads tid før en får ansvar for dyr :( ...

ingerslilleverden.blogg.no

12.07.2017 kl.23:22

Takk for all respons. Hold øynene oppe. Det er bedre å bry seg en gang for mye enn en gang for lite. :)

Nanna

12.07.2017 kl.23:39

Stakkars Sam :( Kunne ikke antibiotika hjulpet infeksjonene? :(

ingerslilleverden.blogg.no

13.07.2017 kl.00:50

Nanna: Desverre , han var alvorlig syk utenom byllene også. Sam var mer eller mindre halvdød da han kom inn/ veldig trist!
Det viser seg gang på gang at slike katter blir gående år etter år. Hadde de bare kommer inn litt før så kunne flere vært reddet.

Lene

13.07.2017 kl.09:44

Unnskyld, Sam. Du fortjente så mye mye mer kos og kjærlighet. Sov godt, lille venn

ingerslilleverden.blogg.no

13.07.2017 kl.10:40

Lene: <3

Skriv en ny kommentar

ingerslilleverden.blogg.no

35, Vennesla

Dette er meg og mitt liv. Min lille boble. Med andre ord, ikke den mest seriøse bloggen. Men det er heller ikke målet. Så les i vei, eller la være. Blir veldig glad for kommentarer. <3 Led meg ikke inn i fristelse, jeg finner veien selv!!! Kontakt: ingereriksen@hotmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits